Categories
General
Sortides
Noticies
SORTIDA AL MUSEU MARÍTIM[Sortides]
Dilluns, 01 d'abril de 2019
El passat dilluns 25 de març els alumnes de 2n de la ESO  van marxar al Museu Marítim de Barcelona. A les 10 h, la meitat dels alumnes van fer la visita guiada de l'activitat "Redescobrint el museu marítim" en el que un guia del museu ens va explicar com es va construir l'edifici de les Drassanes i quins usos ha tingut des de que es va construir: construcció de vaixells (al segle XIII) i com aquest ús inicial, va esdevenir en altres al llarg de la història: fàbrica d'armes i museu (a finals del segle XIX).

Ens van explicar curiositats de la Edat Mitjana, com el barri del Raval en el que s'inclou el museu i ens va explicar que aquest barri es va construir fora de les muralles que rodejaven la ciutat de Barcelona. Ens va explicar que abans, el mar arribava pràcticament fins al museu, i que més tard, es va construir el port, per fer que l'aigua estés més calmada i fos més fàcil poder desembarcar les mercaderies.

Després ens van ensenyar una rèplica de la galera de Joan D'Austria que va lluitar a la batalla de Lepant (1571).  http://www.mmb.cat/es/colleccions/embarcaciones/replica-galera-real/ Mentres un grup feia aquesta activitat, l'altre grup visitava la resta d'instal.lacions del museu. A les 11 h, l'altre grup, va fer l'activitat "Redescobrint el museu marítim".

Aquí podeu veure algunes imatges de la sortida.