Categories
General
Sortides
Noticies
LECTURA DE CONTES EN ANGLÈS[General]
Dilluns, 28 de maig de 2018

Els passats dimarts 22 de maig i dijous 24 de maig, els alumnes de 1r B i 1r A respectivament,  van anar a l’escola Ramon Casas a llegir contes en anglès. Ho van fer amb un kamishibai, que vol dir “teatre de paper”. El kamishibai és una manera d’explicar contes que va néixer al Japó al segle XII.

Per una estona els alumnes es van convertir en “Gaito Kamishibai”, és a dir, en narradors i van explicar quatre contes als alumnes de 6è de primària.

Els contes que van explicar van ser “Why are ther so many Stones on riverbeds?”, “What happened to Humpty Dumpty?”, “The Tortoise and the Hare” i “Gaito Kamishibaia”.

 “Why are there so many Stones on Riverbeds?” és la història d’un nen africà que un dia es fa mal al peu amb una pedra. Quan un elefant el sent cridar, es posa a córrer per ajudar-lo i sense voler trepitja un gripau. El gripau salta tan alt que va a parar a un núvol. El núvol espantat comença a ploure i fa que les formigues surtin del seu cau. Una de les formigues mossega a un pollet ... Una història d’esdeveniments molt entretinguda i amb un final sorprenent.

“What hapened to Humpty Dumpty” és la història d’un ou molt atrevit que li agradava pujar i passejar per la paret més alta, la paret de palau. Un dia molt ventós, en Humpty Dumpty puja a la paret, cau i es trenca. Els homes del rei ho veuen com un desastre, però els altres ous ho veuen com un acabament normal, ja que tots els ous s’han de trencar. El que no és normal és trencar-se al terra. Per això els ous busquen un final feliç per en Humpty Dumpty.

“The Tortoise and the Hare” és la història d’una carrera entre una tortuga i una llebre. La llebre que és molt ràpida creu que pot guanyar la carrera i se’n refia. La tortuga, que va molt a poc a poc, pensa que no pot guanyar, però no es dona mai per vençuda.

“Gaito Kamishibaia” explica la història de com va néixer el kamishibai i els seus narradors. Un pilot japonès a qui li agrada molt volar deixa la seva afició després d’una guerra i es converteix en gaito kamishibaia, narrador de contes. En les seves històries va per tot el món explicant com són de dolentes les guerres i promovent que tots hem de viure en pau.

Tots ho vam passar molt bé, tant els narradors de l’institut com els nens de primària que van escoltar les històries. Us deixem aquí unes fotografies d’aquests moments.

Aquí podeu trobar diverses imatges dels esdeveniments.